Monique de Mul

Beleidsadviseur Economie en Regionale Samenwerking bij Gemeente ElburgKop van de Veluwe

Gemeente Elburg

Middeleeuwse vestingstad aan het Veluwemeer met maritiem erfgoed

Ondernemen-in-Regio-Zwolle-Kop-van-de-Veluwe

Kop van de Veluwe

Regionaal ondernemersnetwerk voor samenwerking en groei

Bio

Monique de Mul is beleidsadviseur economie en regionale samenwerking bij de gemeente Elburg. In deze rol werkt ze aan het versterken van het lokale ondernemersklimaat en het bevorderen van economische ontwikkeling binnen de gemeente. Ze fungeert als schakel tussen de gemeente, ondernemers en regionale partners, waarbij ze zich inzet voor het faciliteren van initiatieven die bijdragen aan een toekomstbestendige economie. Monique is actief betrokken bij bedrijfsbezoeken samen met de wethouder economische zaken, waarbij ze in gesprek gaat met lokale ondernemers om hun behoeften en uitdagingen te begrijpen. Daarnaast vertegenwoordigt ze de gemeente Elburg binnen Regio Zwolle, waar ze samenwerkt met andere gemeenten en organisaties om regionale samenwerking en economische groei te stimuleren.

Samenwerken in de regio

De sleutel tot nieuwe groei voor Lisa Rietveld.

Lisa, eigenaar van een ambachtelijke bakkerij, merkte dat haar omzet stagneerde. Grote ketens en online verkoop maakten het steeds lastiger om klanten aan zich te binden. Ze wist dat samenwerken met andere lokale ondernemers kansen kon bieden, maar hoe vond ze de juiste partners? Ze wilde graag haar bakkerij verduurzamen en een uniek aanbod creëren, maar zonder duidelijke richting bleef het bij losse ideeën.

Op zoek naar adviseurs

Op dit platform kwam Lisa in contact met Pieter Nijland, een ervaren bedrijfsadviseur met een sterke focus op lokale samenwerking en duurzame groei. Tijdens hun eerste gesprek bij Kennispoort hielp hij haar inzicht krijgen in de sterke punten van haar bakkerij en waar samenwerkingen haar konden versterken. Pieter bracht haar in contact met een lokale koffiezaak en een biologische boerderij die granen verbouwde. Samen ontwikkelden ze een duurzaam streekproduct: brood met lokaal geteelde granen, geserveerd met Zwolse koffie.

"Ik kreeg inzicht in de sterke punten van mijn bakkerij, en waar ik de samenwerking kon versterken."

Maar de samenwerking bleef niet bij één product. Met advies van Pieter organiseerden ze gezamenlijke proeverijen, bundelden ze hun marketingkracht en kwamen ze in aanmerking voor een lokale subsidie voor duurzame ondernemers. Binnen enkele maanden zag Lisa niet alleen haar omzet stijgen, maar merkte ze ook dat haar bakkerij een stevige positie had gekregen in de regio. Door de juiste adviseur en samenwerkingen wist ze haar bedrijf toekomstbestendig te maken.